مقالات

بازیهای مناسب کودک را چطور انتخاب کنیم؟

انتخاب بازی‌های کامپیوتری برای کودکان کاری بسیار مهم و حساس است. در بسیاری از اوقات دیدگاه کودک با شما در این زمینه متفاوت است. او به دنبال سرگرمی است؛ ولی شما به عنوان والدین می‌خواهید کودک از بازی‌ها سود ببرد و اثرات منفی او را تهدید نکند.

باز‌ی‌های پر زرق و برق با تبلیغات زیاد، می‌توانند برای کودک فریبنده باشند و حتی باعث اعتیاد کودک به بازی شوند؛ ولی هیچ کمکی به رشد ذهنی و سلامت او نمی‌کنند. با این حال، یک بازی کامپیوتری خوب که با آگاهی انتخاب شود، می‌تواند به رشد ذهن کودک از جهات مختلف کمک کند.

اکر نمی‌دانید چگونه بازی مناسب کودکتان را پیدا کنید، در ادامه با ما همراه باشید:

به دنبال بازی‌های چالشی باشید

بازی‌هایی که نیاز به تمرکز و تخیل دارند، به رشد ذهنی کودک و مهارت‌های حل مسئله‌ی او بسیار کمک می‌کنند. درست است که برای انجام بازی‌های کامپیوتری باید محدودیت زمانی تعیین کنید تا کودک در آن‌ها غرق نشود؛ ولی این که ذهن کودک درگیر بازی شود، نشانه‌ی خوبیست.

بازی‌ای را انتخاب کنید که به کودک حق انتخاب می‌دهد

بازی‌هایی که کودک را بر سر دوراهی قرار می‌دهند یا به کودک اجازه می‌دهند تا پول مجازی خود را در راه‌های مختلف خرج کند، برای آموزش تصمیم‌گیری بهترین هستند. به بیان دیگر، این بازی‌ها به کودک انگیزه می‌دهند تا به عواقب تصمیمات خود فکر کند.

بازی‌هایی که فرصت‌های زیادی در مقابل کودک قرار می‌دهند، به کودک کمک می‌کنند تا حس مسئولیت در تصمیم‌گیری را تجربه کند.

سن، علایق و مهارت کودک را در نظر بگیرید

هر بازی، برای یک گروه سنی خاص طراحی شده و سطح مشخصی از مهارت را نیاز دارد. بعضی بازی‌ها ممکن است برای فرزندتان خیلی آسان باشند و او را خسته کنند. در مقابل، برخی بازی‌ها برای او بسیار دشوارند و باعث سرخوردگی او می‌شوند.

همچنین هر کودک، سلایق خاص خود را دارد. برخی از کودکان بازی‌های آموزشی و رنگ آمیزی را دوست دارند، برخی بازی‌های ماجراجویی را می‌پسندند و برخی نیز عاشق بازی‌های ابرقهرمانی هستند. سعی کنید سلایق کودک را بشناسید و بر اساس آن بازی مناسب را انتخاب کنید.

فرصت تجربه کردن دوباره را مد نظر قرار دهید

زیبایی بسیاری از بازی‌های کامپیوتری در این است که آن‌ها فرصت تجربه‌ی یک موقعیت خاص را بارها و بارها به کودک می‌دهند. کودک می‌تواند راه‌های مختلف برای مواجه شدن با یک مشکل را امتحان کند و بعد از چندیدن تلاش بالاخره به نتیجه برسد.

این تجربه به کودک کمک می‌کند تا در زندگی واقعی نیز بتواند بهترین راه‌حل را برای مشکلاتش انتخاب کند.

مطمئن شوید که بازی نیازمند خلاقیت است

بسیاری از بازی‌ها، به کودک این امکان را می‌دهند که خانه‌ی خودش را طراحی کند یا با استفاده از ابزارهای متفاوت، وسایل مختلف بسازد و از آن‌ها استفاده کند. این بازی‌ها برای پرورش خلاقیت و قدرت تخیل کودک بسیار مفید هستند.

همچنین این بازی‌ها به کودک کمک می‌کنند تا خودش و سلایقش را بهتر بشناسد.

سعی کنید بازی‌های دونفره را انتخاب کنید

بازی‌هایی که تک نفره بازی می‌شوند، بد نیستند؛ ولی بازی‌هایی که نیازمند دو یا چند بازیکن هستن، این فرصت را به شما می‌دهد تا مهارت‌های اجتماعی کودک را تقویت کنید. می‌توانید از دوستان کودک دعوت کنید تا چند ساعت برای بازی به خانه‌ی شما بیایند.

فرصت بازی کردن چند نفره، مهارت‌های کار گروهی بچه‌ها را افزایش می‌دهد و همچنین باعث می‌شود که آن‌ها تنها و منزوی نشوند. خودتان هم سعی کنید بازی کردن را یاد بگیرید و گاهی با کودک همراهی کنید. این کار باعث می‌شود او حس کند شما برای علایقش احترام قائلید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *